2009. január 7., szerda

Lelőttek két embert egy csepeli iskolában

Egy csuklyás fegyveres lelőtt két férft egy harmadikat pedig megsebesített szerdán Budapesten egy csepeli iskolában - közölte a rendőrség. A támadó elmenekült a helyszínről, és egyelőre nem tudni, mi áll a lövöldözés hátterében. A környéket lezárták, a nyomravezetőnek pedig ötmillió forintos jutalmat ajánlottak fel.
Egy csuklyát viselő ember szerdán az esti órákban rálőtt három férfire Csepelen a Széchenyi utcában lévő alapítványi iskolában - közölte az [origo]-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Tafferner Éva szóvivő szerint a három meglőtt ember közül ketten meghaltak, a támadó pedig elmenekült a helyszínről. A környéket ellenőrzés alatt tartják - közölte a szóvivő.

Az egyik halálos áldozat egy tanár, a másik az intézmény vezetője - közölte az [origo]-val Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. Kormos azt mondta, hogy a harmadik meglőtt férfi biztonsági őrként dolgozott az iskolában, őt a mentőszolgálat szerint súlyos sérülésekkel szállították a Merényi Gusztáv Kórházba.

A támadó ellen kutató rendőrség a környéket lezárta. Minden járművet átvizsgálnak, amely a Gubacsi hídon keresztül elhagyja a Csepel-szigetet, és az utasokat is ellenőrzik a rendőrök - közölte az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerda este. A tudósító szerint a kettős gyilkosság színhelye, a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola környékén a rendőrség akciócsoportja tanúkat kutat fel.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: két rendőrautó biztosítja a kordonokkal lezárt környéket, és négy rendőrautó tartózkodik az iskolánál. Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója elmondta, hogy Tóth Mihály, a XXI. kerület polgármestere is az iskolához érkezett.

A budapesti rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a szerda esti csepeli kettős gyilkosság ügyében - közölte Kormos.

Döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik az érintett iskolában - értesült az MTI csepeli önkormányzati forrásokból. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, és azóta egy alapítvány működteti az intézményt, amelynek a neve jelenleg Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

Forrás:origó

Nincsenek megjegyzések: