2009. február 8., vasárnap

És ez nam azért mert rasszista vagyok, hanem mert ez történt tegnap....

Marian Cozma (1982-2009)


Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának a játékosát. A sportoló a kórházba szállítást követően meghalt. Megkéselték a csapat szerb irányítóját és horvát kapusát is. A csapat az egyik játékos gyerekének megszületését ünnepelte. A rendőrség az eset miatt egyelőre nem vett őrizetbe senkit.


Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának és a román kézilabda-válogatottnak a játékosát. A 26 éves sportoló a kórházba szállítását követően meghalt - mondta az [origo]-nak Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Leszúrták az irányítót és a kapust is
Zarko Sesumot, a csapat 23 éves szerb válogatott játékosát és irányítóját szintén késszúrások érték, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Súlyos sérüléseket szenvedett Ivan Pesic, a csapat horvát válogatott kapusa is. Mindkét játékost a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban ápolják.
Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója az [origo]-nak azt mondta: Sesumot az éjszaka meg kellett operálni, az állapata jelenleg stabil. Pesicről a főigazgató azt mondta súlyos sérüléseket szenvedett, az ő állapota is stabil. A főigazgató a kórházban elhunyt Cozma sérüléseiről nem kívánt nyiltakozni.
Az MTI információi szerint Zarko Sesumon veseműtétet hajtottak végre, Ivan Pesic pedig súlyos koponya- és szemsérüléseket szenvedett. A három megtámadott kézilabdás közül kettőt - Cozmant és Sesumot - késszúrások értek, a harmadikat, Ivan Pesicet pedig fejbe rúgták.
30 fős csapat támadt a kézisekre
A kézliabdacsapat több tagja egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban került szóváltásba egy másik társasággal. A rendőrség szóvivője azt nem tudta megmondani, hogy a csapat hány tagja volt jelen a dulakodásnál. A rendőrség a történtek miatt egyelőre nem vett őrizetbe senkit - közölte [origo]-val a veszprém megyei kapitányság.
A veszprémi kézilabdacsapat válogatott játékosának, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, ezt ünnepelte a csapat - közölte az MTI-vel Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke. "A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták" - mondta Hunyadfalvy.
A veszprémi rendőrség az [origo]-nak azt mondta: a Virág Benedek utcában található Patrióta Lokálban történt az összecsapás. A szórakozóhely honlapja jelenleg nem elérhető, a telefont pedig többszöri próbálkozásunk ellenére sem vették fel.
Az MKB Veszprém honlapja szerint a bukaresti születésű Marian Cozma pályáját a román Dinamo Bucuresti csapatában kezdte, a veszprémiekhez 2006-ban került. A román válogatottban 2002-ben debütált Fehéroroszország ellen. Zarko Sesum 2007-ben lett a veszprémi csapat tagja. A Wikipedia internetes lexikon adatai szerint 2006-ban az innsbrucki Junior Európa-bajnokság legjobb játékosának választották. Ivan Pesic korábban az RK Zamet Rijeka játékosa volt, a Veszprémnek 2008 óta tagja.
Az MKB Veszprém honlapja fél tíz után nem volt elérhető a túl sok letöltési kísérlet miatt. Tíz óra után pedig csak Marian Cozma fotója érhető el a honlapon.


Forrás: origó


Egy román internetes újság szerint a támadó csoport roma származású volt melyet a veszpémi Rendőrkapitányság nem erősített meg.


Forrás: Hír TV

Nincsenek megjegyzések: