2008. május 10., szombat

Bűnügyi hírek-Nem állt meg a felszólításra az ámokfutó

Arra gondoltam, hogy kiemelt és a rendvédelmi szervek tagjai számára veszélyes szituációk, kiemelt bűncselekmények is felkerülnek a blogra. Ime az első:
Ámokfutó fegyveres tört-zúzott pénteken este a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton, szemben a forgalommal, miközben autójával menekült az őt üldöző rendőrautók elől. A férfi nem sokkal korábban egy kispesti üzletet akart kirabolni, sikertelenül, ezért kocsiba pattant és elmenekült. Az autós üldözésben 3 civil és 1 rendőr sérült meg könnyebben, 5 autó pedig összetört. A férfit a rendőrök végül elfogták.
„Egy pulóver alá rejtette a fegyvert, de amikor megtagadtuk a pénz átadását, akkor megmutatta” - így emlékszik vissza a pénteki rablásra a bolt egyik eladója.„Bejött a fiatalember, megállt a pult előtt és követelte, hogy adjuk oda a pénzt, amit mi megtagadtunk, és ekkor még egyszer mondta, hogy adjuk át a bevételt, mi meg mondtuk, hogy nem” – ezek után az eladók azt kiabálták, hogy rendőrt hívnak, erre a férfi valószínűleg megijedt, beült egy autóba, és elmenekült. Az eladó fiának azonban még sikerült felírnia a rendszámát.A rendőrök órákkal később így találták meg az autót, amelyik éppen a XIX. kerületben ment az egyik úton. Az autót vezető férfi azonban nem állt meg a felszólításra, gázt adott és a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton a forgalommal szemben próbált meg elmenekülni.„Menekülése során négy személygépkocsit rongált meg, és három személy könnyebben megsérült” – mondta Sas Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.Azaz, az ámokfutó négy vele szembejövő autóval is ütközött, a benne ülők ekkor sérültek meg könnyebben. Őket a mentők a helyszínen ellátták. Az üldözésben egy rendőrautó is megsérült, de a többi kocsiban is több százezer forintos kár keletkezett. A 26 éves férfit őrizetbe vették.

Nincsenek megjegyzések: